بررسی انواع اقامت

خانهمطالبمهاجرتبررسی انواع اقامت

بررسی انواع «اقامت»

به طورکلی اقامت به معنای این است که شما برای مدت محدودی در یک کشور سکونت داشته باشید که بستگی به عوامل زیادی دارد و در ادامه به بررسی انواع اقامت می پردازیم. پس از دریافت مجوز ورود یا روادید یک کشور، میزان زمانی که می توانید در آن کشور سکونت و اقامت داشته باشید مشخص می گردد . اخذ اقامت یک کشور به روش‌های مختلفی محقق می شود، یکی از بهترین روش‌های اخذ اقامت کشورهای اروپایی و کشورهای صنعتی مهاجرت از طریق کار به این کشورها می‌باشد، در صورتی که دارای تخصص خاصی هستید می‌توانید برای اخذ این اقامت اقدام نمایید. روش دیگری که برای دریافت اقامت یک کشور وجود دارد دریافت اقامت از طریق تحصیل می‌باشد. اقامت از طریق تاسیس شرکت و سرمایه گذاری در کشور مربوطه نیز یکی دیگر از روش‌هایی است که می‌توانید از این طریق اقدام به دریافت اقامت و مهاجرت به کشور مربوطه کنید.

انواع اقامت

انواع اقامت :

اقامت در حالت کلی به دو نوع موقت و دائم تقسیم می‌شود.

  1. اقامت موقت

اقامت موقت تا پایان مدت اعتبار ویزای صادر شده اعتبار دارد. معمولا برای ویزاهای طولانی مدت مثل ویزاهای دانشجویی، کاری (با قرارداد) و پیوست، سفارت ویزای کوتاه مدت صادر می‌کند و فرد متقاضی باید ویزای خود را در خاک مقصد برای مدت طولانی‌تر تمدید کند. تمدید ویزا بستگی به شرایط متقاضی و برای مدت معینی تمدید می‌شود مثلا برای کسانی که قرارداد کاری مدت‌دار دارند تا پایان تاریخ قرارداد و یا کمی بیشتر تمدید می‌کنند. در تمام طول مدتی که فرد با ویزای طولانی مدت در کشور مقصد زندگی می‌کند دارای اقامت موقت است. انواع ویزاهای کاری، تحصیلی، پیوست و … که اجازه اقامت طولانی مدت در خاک کشور مقصد را می‌دهد ویزاهای اقامتی هستند که معمولا به ویزاهای تایپ D شناخته می‌شوند.

  1. اقامت دائم

اقامت دائم به نوعی اقامت نامحدود هست که اجازه می‌دهد فرد بدون محدودیت زمانی در خاک کشور مقصد زندگی کند. افراد با ویزاهای اقامتی مختلف معمولا بعد از گذراندن مدت زمان معینی ویزای خود را به اقامت دائم تبدیل کنند. تنها ویزای دانشجویی امکان تبدیل مستقیم به اقامت دائم را ندارد و فرد دانشجو بعد از اتمام تحصیل و جذب بازار کار شدن و گذراندن زمان معینی می‌تواند برای تغییر اقامت خود اقدام کند. معمولا اقامت دائم در ایران به صورت PR که مخفف Permanent Residency هست شناخته می‌شود.

انواع اقامت
شهروندی

شهروند کشور جدید شدن به معنای تغییر ملیت خود یا پذیرش ملیت دوم از کشور جدید است. در این حالت فرد متقاضی اول باید مدت زیادی در این کشور زندگی کرده باشد، دوم اینکه باید در امتحان شهروندی آن کشور قبول شده باشد. شهروند که در زبان انگلیسی به آن Citizenship گفته می‌شود.

نتیجه گیری

به طور کلی قوانین اخذ اقامت موقت و دائم در کشورهای مختلف متفاوت است و با گذشت زمان دستخوش تغییراتی می شود، به همین جهت چنانچه برای اخذ اقامت کشوری می خواهید اقدام نمایید حتما با وکلا و مشاوران با تجربه در این حوزه که دارای اطلاعات دقیق و به روز می باشند مشورت نمایید تا به درستی در این مسیر گام بگذارید.

آدرس

دفتر ونک:خیابان ولیعصر بالاتر از میدان ونک، پلاک 2475، واحد 8
ایمیل: info[at]kariran.org
تلفن تماس: 02188651486

نماد الکترونیکی

کلیه حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ است. انتشار مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.