به طور کلی بسیاری از اشخاص برای برخورداری از امکانات رفاهی، تحصیلی، شغلی و اقتصادی از کشور خود خارج می شوند و در کشور دیگری سکونت می کنند. امروزه یکی از عمده ترین دلایل مهاجرت ارتقا کیفیت زندگی است و قشر بیشتر مهاجرین از کشورهای کمتر توسعه یافته می باشند که برای دستیابی به شرایط بهتر، کشورهای پیشرفته را به عنوان مقصد انتخاب می کنند.
روانشناسی مهاجرت
به دلیل پیچیدگی و دشواری های این امر، شخص مهاجر فقط ترک کشور و سکونت در کشور دیگر را نباید مدنظر داشته باشد، در واقع باید همه زوایای امر مهاجرت و چالش های پیرامون آن را در نظر بگیرد تا در آینده دچار مشکلات روحی و روانشناسی ناشی از آن نگردد. در این راستا بهتر است پیش از خروج از کشور تمامی چالش های پیش رو در مسیر مهاجرت را با یک مشاور در میان بگذارید و از راهکارها و تجربیات او استفاده نمایید. روانشناسی مهاجرت با هدف کمک به شخص مهاجر در مواجهه با اضطراب ناشی از جدایی، ترس ها و استرس های پروسه مهاجرت ، افسردگی ، تغییرات سبک زندگی، قوانین کشور مقصد و … می باشد.
بررسی اجمالی اصلی ترین مشکلات مهاجرت
روانشناسان و جامعه شناسان پس از بررسی های بسیاری که در خصوص روانشناسی مهاجرت داشتند، اصلی ترین مشکلات شخص مهاجر در مسیر مهاجرت و پس از رسیدن به مقصد را اعلام کردند که بررسی دو مورد از آنها می پردازیم:
۱– مشکلات اقتصادی
اکثر مهاجرین پس از ورود به کشور مقصد، تا یافتن شغل مطلوب و تطبیق با شرایط فعلی شرایط مالی سختی را تجربه می کنند و با با مشکلات مالی و اقتصادی روبرو می شوند. برای پیشگیری از مواجهه با هر مشکلی باید از مشاوره با اشخاص متخصص بهره برد. برای جلوگیری از مشکلات اقتصادی پس از مهاجرت باید پیش از رسیدن به کشور مقصد شرایط شغلی مطلوب خود را فراهم نمایید و همچنین با افراد با تجربه در این زمینه و مشاورین اقتصادی مشورت نمایید.
۲– مشکلات عاطفی و روانی
یکی از عمده ترین مشکلات مهاجرین پس از مهاجرت دوری از خانواده، دوستان و جدایی از وابستگی های عاطفیشان می باشد. بسیاری از مهاجرین هستند که از شرایط اقتصادی و مالی خوبی هم در کشور مقصد برخوردار می باشند اما به دلیل وابستگی های عاطفی به کشور خود بازگشتند.
از دیگر مشکلات روحی رایج در مسیر مهاجرت اضطراب است که فرد مهاجر به دلیل مواجه شدن با تغییرات بسیار زیاد و گاها غیرمنتظره در سبک زندگی خود با آن روبرو میشود. تغییر محل زندگی، شغل، فرهنگ، زبان و قوانین جدید حتی اگر در جهت مثبت هم باشد، باعث ایجاد استرس و اضطراب در فرد می شود.
یکی از کاربرد های روانشناسی مهاجرت آماده سازی مهاجر برای شروع پروسه مهاجرت است، کمک در انجام برنامه ریزی ها، مشورت های و اماده سازی ذهن فرد برای مهاجرت ، کمک در تصمیم گیری ها ، درمان اختلالات فعلی تا قبل از شروع به مهاجرت و … می باشد، که همین امر از فراهم شدن فضای مناسب برای بروز استرس و اضطراب مهاجرت جلوگیری می نماید.
نتیجه گیری
مهاجرت تنها نقل مکان از کشوری به کشور دیگر نیست، شما در مسیر پروسه مهاجرت با چالش های فراوانی روبرو هستید، برای پیشگیری از مشکلاتی که پس از مواجه شدن با این چالش ها دارید، تمامی ابعاد پروسه مهاجرت را بررسی نمایید و در این راه از مشاورین با تجربه در زمینه مهاجرت و روانشناسی نیز مشاوره بگیرید تا با آگاهی کامل تصمیم گیری نمایید.
آدرس
دفتر ونک:خیابان ولیعصر بالاتر از میدان ونک، پلاک 2475، واحد 8 ایمیل: info[at]kariran.org تلفن تماس: 02188651486
نماد الکترونیکی
کلیه حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ است. انتشار مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.